tisdag 22 januari 2008

Rejäla saker

1971 kunde den som hade putmage fixa till det med en sån här gördel från Lane Bryant. Kraftiga gördlar och korseletter. Dubbelgördlar och extra tjock väv, för att forma och hålla in.


Snöre och spänne
Ungefär som hängslor och skärp till byxorna. Först snörning och sedan sex rejäla spännen för att platta till ordentligt.
Abdo-Slim
Nu finns det Spanx för att göra en smal, men redan på 60-talet fanns det liknande lösningar. Den extra frontpanelen skulle dölja snörningen, så att den inte syntes under det tunnaste plagg. Nere i vänstra hörnet ser man skillnaden på modell med och utan detta plagg. Man känner sig som en ny människa, som texten lyder. ;-)
Camp modell 547

Coronation
Extra förstärkning med extra band.
1964
Korseletter med extra rörligt bakparti. Kolla in den höga frisyren på den vänstra modellen. De sas att man la en vetebulle under håret och byggde upp frisyren runt den. Skräckhistorier gick om gamla bullar med mask som kröp in i hjärnan när man hade bullen kvar för länge. Tror att det vanligaste var mycket hårspray och tupering, som gjorde håret högt.

1964 med snörning bak
Lite olika lösningar för att komma in till innergördeln. Mittknäppning och sidoknäppning. Sedan drar man in det sista med ryggsnörningen. Begriper mig inte riktigt på hur strumpebanden på den vänstra fungerar. Först främre strumpeband på innergördeln och sedan ett extra par på yttergördeln? Blir mycket strumpeband framtill.

Innerbelt
Upplyftande innerbälte.

Miss Mary1974
Ä„ven Miss Mary har haft rejäla saker. Denna från 1974, har över 25 hak-hysk knäppen. Ett toabesök får planeras in tidigt, för det blir mycket att knäppa upp och sedan knäppa igen.
Spencer
Engelska Spencer med dragband i sidorna för att forma magpartiet.

1964
Från katalogen Lane-Bryant 
1964 well-boned nylon adaptolette.

1971
Också från samma postorderkatalogföretag Lane-Bryant, men 1971. Cotton-coutil abdo-lift side-hook adaptolet. Snörning och planschett under hak hysk stängningen.

Brittiska rejäla saker.
Från firma Spinney (made in UK). Troligen färgad och garanterat för stor för modellen på bilden.
Camp 3200
En modell från Camp. Lite konstig skärning med enbart stöd för baken.
Camp
En modernare variant på ihopdragning av gördel från Camp,
Heavy Duty Corsetry

Nuback 7377
Rejäl framsnörd korsett/gördel från Dominion Corset Co.
Tillverkad på 1950-talet.
Spencer Complicated
Framsnörd sommargördel i tunt material. De som använt den säger att de ändå blev varmt att ha den på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar